Bliv inspireret af Cecilies studie erfaringer

Bliv inspireret til dit studievalg

Læs interviewet med Cecilie, og hør om hendes erfaringer

Cecilie var i tvivl om, hvad hun skulle læse efter gymnasiet og tog derfor et sabbatår. Cecilie endte med at læse HA (kom) efterfulgt af Cand.merc.(kom), og er netop her i juni 2019 blevet færdiguddannet.

Jeg har talt med Cecilie om hendes overvejelser i forhold til valg af studie, hvordan det var at tage en videregående uddannelse, og endelig hvad hendes fremtidsplaner er. Læs med og bliv inspireret af Cecilies mange gode råd og indsigter.

 

Hvilke overvejelser/tanker gjorde du dig inden du valgte din uddannelse?

Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle læse, hvorfor jeg tog et sabbatår mellem gymnasiet og min bachelor. Jeg havde længe troet, at jeg skulle læse Stats-kundskab, men jo mere jeg tænkte over det og læste om studiet, desto mere i tvivl blev jeg.

Jeg fandt efterfølgende ud af, at jeg gerne ville læse kommunikation, da det altid har været af stor interesse for mig. Jeg valgte, at kombinere kommunikation med erhvervsøkonomi, da jeg mente, at det ville være en god idé for at sikre mig selv bedst muligt til fremtiden.

Jeg husker ikke forløbet med at finde den rigtige uddannelse, som en proces med bekymringer eller udfordringer. Jeg talte med mine forældre om mine tanker og med en studievejleder, men jeg var rimelig afklaret og tænkte, at jeg måtte give det et forsøg, og så måtte det bære eller briste.

 

Hvordan var overgangen fra gymnasiet/sabbatår til at gå på en videregående uddannelse?

Den var rigtig hård. Jeg var slet ikke forberedt på niveauet, da jeg startede på min bachelor.

Selvom jeg havde fået ganske glimrende karakterer i gymnasiet, gik der forholdsvis længe før de nåede op på samme niveau på min bachelor. Jeg skulle simpelthen lære at gå i skole på en anden måde med alt hvad det indebar af opgaver.

 

Hvad har du været glad for under din uddannelse?

Jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om, at det er den rigtige uddannelse jeg har valgt. Selvom det ikke er alle fag, der har været lige sjove, så har min uddannelse været meget givende. Jeg føler, at den har givet mig et rigtig godt skub i retningen af, hvad jeg gerne vil bruge resten af mit professionelle liv på.

 

Har der været nogle udfordringer igennem dit studie og hvordan tacklede du dem?

Kun at overgangen fra sabbatår til bachelor var rigtig udfordrende fagligt.

 

Har du nogen råd du gerne vil videregive til andre unge, der står og skal til at vælge uddannelse?

Tal med en studievejleder på det respektive studiested! Det gjorde jeg selv inden jeg startede, idet jeg var i tvivl om tre forskellige bachelorer på CBS. Hun hjalp mig til at finde ud af, hvilken af dem jeg skulle vælge, idet hun kunne fortælle mig om alt fra uddannelsernes indhold til eksamensform(erne).

 

Hvad er dine fremtidsplaner i forhold til at bruge din egen uddannelse?

Jeg har helt bestemt tænkt mig at blive ansat i et erhverv, der matcher min uddannelse.

 

Hvordan skal din uddannelses fortælling være?

Jeg håber, at Cecilies erfaringer og indsigter kunne dig noget inspiration i forhold til at vælge dit drømmestudie. Og har du brug for lidt sparring, inden du træffer dit valg, er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf 20 96 97 20 eller mail: kontakt@ditstudievalg.dk, så kan vi tage en gratis og uforpligtende snak om, hvordan jeg lige præcis kan hjælpe dig.

Du kan også finde mere information på min hjemmeside: www.ditstudievalg.dk

De kærligste uddannelseshilsner fra Anne-Marie

 

 

 

 

Facebook
LinkedIn