3 typiske grunde til manglende motivation

manglende motivation

Går du og har svært ved at finde overskud i hverdagen? Måske føler du ikke at du kan tage dig sammen til det du har planlagt, måske har du mistet din energi og dit overblik? Ofte kan manglende motivation føre til overspringshandlinger, som kun hjælper med at forstærke din manglende motivation.

Studietiden og arbejde kan være din rigtige dårlige ven i mange situationer, da der konstant medfølger beslutninger du skal tage for at komme videre. 

Du kan i dette indlæg læse de 3 typiske grunde til hvorfor du mangler motivation. Du vil blive præsenteret for de 3 grunde nedenfor. God læselyst. 

1. Manglende selvdisciplin

Manglende selvdisciplin kan være afgørende for din mangel på motivation, og sætte en stopper for dine drømme.

Du kan let komme til at føle dig som det sorte får i flokken, hvis ikke du føler dig motiveret. Du kender måske til det med ikke at tro på dig selv, og konstant sige ting i retning af “jeg kan ikke”, “jeg er ikke god nok”. Typisk er det noget man kun bruger unødvendigt energi på at minde sig selv om.

Sandheden er, at du ved at tro mere på dig selv som menneske, og give dig selv en chance, kan flytte flere bjerge end du selv tror kan lade sig gøre. 

2. Manglende afklaring på livet og den røde tråd

Er du forvirret om hvor du selv står som menneske, og hvilken vej eller retning du skal gå? Du tror det nok ikke, men rigtig mange mennesker føler lige akkurat som dig.

Manglende afklaring på livet, kan være med til at konstant sætte en stopper for at komme videre derfra. Et eksempel kan være, du er startet på en uddannelse, men du ved ikke med sikkerhed om det er dit drømmestudie?

Derfor fortsætter du og tænker det skal nok gå, men inderst inde er du faktisk slet ikke sikker på dit valg.

Dette kan være et glimrende eksempel på manglende afklaring, da du ikke har afklaret om det er det rigtige for dig selv. Det kan også være du ikke er glad for dit nuværende job, og søger nye veje?

Ofte kan tvivlen sparke ind, og du tænker andre alternativer, men samtidig bliver du usikker, da det kan virke som en stor omvæltning i dit nuværende liv.

Dette er et eksempel på at din tryghedsfølelse kæmper mod dine ønsker og drømme. For dig som menneske, handler det om at have fuldstændig styr på hvad du vil i dit liv.

Få afklaret med dig selv hvad det vil gøre for dig, hvis du tog nye veje og fulgte dine drømme. Kun på den måde kan du blive motiveret på at følge dine drømme, og få en god følelse med det. 

3. Manglende tro på dig selv

Man kan være 100 % afklaret med sit liv, men hvis ikke troen følger trop, kan det hurtigt spænde benene for alt det du har bygget op. At sige “jeg er ikke god nok”, “jeg tror ikke jeg kan klare det”, “hvad nu hvis jeg fejler” osv. er den onde cirkel som bremser din ønskede levevej.

Det er først når du som menneske tør at se dine dømmende overbevisninger i øjnene, du kan opnå motivationen igen. 

Vend det negative til det positive

Du kan altid finde en ting du efter egen overbevisning ikke er god nok til, det kan vi alle uanset hvem vi er. Det bedste råd herfra, er som udgangspunkt altid at prøve at vende det negative til det positive. Det er meget simpelt, forskellen på dem der opnår deres mål i livet, er dem der kan vende deres dømmende overbevisninger til positive og støttende overbevisninger.

På den måde formår du at styrke din selvtillid og troen på dig selv som menneske, at du er god nok, og du faktisk kan meget mere end du selv går og tror. Når du først har fået troen på dig selv, er det bare at følge den vej fremadrettet, og du vil blive chokeret over hvilke resultater du kan skabe, som du ikke vidste du var i stand til. 

Du kan også læse: Mangler du en studiecoach? 

Du kan også læse: Er du i gang med dit 1-2-eller måske 3 sabbatår? 

Eller læs vores inspirerende guide: Hvad skal jeg med mit liv?

Mangler du hjælp til at finde din motivation frem igen?

Studiecoach

Studerer du, eller skal du til at finde ud af din studievej fremadrettet? Kan du simpelthen ikke finde din motivation, eller er du usikker på om hvad du rent faktisk skal læse?

Dit Studievalg hjælper dig lige nøjagtig med den bekymring, og sammen kan vi skabe dine fremtidsdrømme og handle på dem.

Lyder det som noget for dig? Så tag kontakt til mig og lad os sammen se hvordan du kan finde motivationen og drømmestudiet for dig.

Hvad siger andre?

Jeg blev student for nogle år siden, og var sikker på at jeg som mange andre skulle have nogle sabbatår, det blev til hele 3. Til sidst var jeg kørt træt i fuldtidsarbejde, og tænkte at der skulle ske noget nyt. Jeg tog kontakt til Anne-Marie, og med hendes ekspertise og fantastiske forståelse for lige netop mig og mit problem, fandt jeg den rette studieretning. Jeg vil anbefale Anne-Maries hjælp til alle der står med samme tvivl.
Rasmus S.
Anne-Marie er en fantastisk coach/rådgiver/mentor, der virkelig forstår at sætte tingene i perspektiv. Hun er en kæmpe hjælp for mig. Anne-Marie er virkelig dygtig og rammer lige plet. Jeg er meget imponeret af hendes kunnen. Så dejligt at komme hos hende.
Ingrid H.
Da min datter holdt sabbatår efter gymnasiet, virkede det uoverskueligt for hende, hvilket studie hun skulle vælge. Der var så meget at vælge imellem, så mange interesser og som forælder var det svært at bidrage. Løsningen for min datter blev et forløb hos Anne-Marie, hvor hun har fået det helt rigtige rum for refleksion, og hvor hun fik truffet det helt rigtige studievalg. Der er ingen tvivl om, at hun er landet det helt rigtige sted på den helt rigtige uddannelse.
Birgitte L
Facebook
LinkedIn