4 uddannelser med mennesker der trender

Går du og overvejer at arbejde med mennesker i din fremtid? Du har måske ikke en helt klar ide om hvilken uddannelse der passer til dig? Dette blogindlæg er lavet til dig som mangler inspiration til hvilke uddannelser du bl.a. kan vælge, hvis du skal arbejde med mennesker.

De følgende uddannelser du vil blive præsenteret for er både professionsuddannelser, erhvervsuddannelser og længere videregående uddannelser. 

1. Sygeplejerske

Sygeplejerske

Sygeplejerske er en uddannelse til dig som gerne vil være en del af sundhedsvæsenet med tæt involvering af patienter og borgere. Du vil som sygeplejerske arbejde helt tæt på mennesker, og være med til at tage vigtige beslutninger der vedrører sundhed og sygdom.

Du har en vigtig og central rolle i forhold til sygdomsforløbet for dine patienter og pårørende. Sygeplejersker kan både arbejde i det offentlige og det private. 

2. Læge

Læge

For at blive læge skal du have en 3 årig bachelor i medicin, som forlænges af en 3 årig kandidatuddannelse. Udover det, skal du tage en klinisk basisuddannelse og en speciallægeuddannelse. Som læge arbejder du helt tæt på dine patienter, og hjælper dem med at diagnosticere deres problemer.

Det er din beslutning at afgøre hvilken behandlingsform patienten skal have. Du kan bl.a. arbejde i medicinalindustrien, eller være forsker på universiteter m.m.    

3. Lærer i folkeskolen

Lærer

For at blive lærer i folkeskolen kræver det en professionsuddannelse på 4 år. Som lærer i folkeskolen, er det dit job at støtte børn og unges udvikling både fagligt og socialt.

Du lærer at arbejde med en pædagogisk tilgang, og formidling af viden til børn og unge mennesker. Som uddannet lærer vil du typisk få job i en folkeskole eller privatskole. 

4. SOSU-assistent

En SOSU-assistent hjælper til dagligt med at tage sig af ældre mennesker som kan være syge. Dit job er at sørge for de ældre mennesker får en god dag med omsorg, og en kærlig hånd til det de ikke selv kan klare.

Som SOSU-assistent er du meget på farten, da du ofte skal rundt til forskellige hjem eller plejehjem på en vagt. 

For at blive SOSU-assistent skal du tage en erhvervsuddannelse, som tager mellem 3 år og 10 måneder til 4 år og 7 måneder. 

Du kan også læse: Mangler du en studiecoach? 

 

Du kan også læse: Er du i gang med dit 1-2 måske 3 sabbatår? 

 

Eller læs vores inspirerende guide: Hvad skal jeg med mit liv?

 

Mangler du stadig inspiration?

Studiecoach

Har du stadig ikke fundet din drømmeuddannelse med mennesker, eller er du ikke helt overbevist om det endnu?

Tag en uforpligtende og gratis samtale hos Dit Studievalg, og lad os sammen finde frem til lige præcist dine ønsker om uddannelse. Hos Dit Studievalg hjælper jeg dig på rette kurs, så du får et bedre indblik i hvad du kan arbejde med, og hvordan du når i mål med det.

Sammen finder vi dine styrker og svagheder, og drager fordel af dette, til at finde et motiverende og godt studie for dig. 

Hvad siger andre?

Jeg blev student for nogle år siden, og var sikker på at jeg som mange andre skulle have nogle sabbatår, det blev til hele 3. Til sidst var jeg kørt træt i fuldtidsarbejde, og tænkte at der skulle ske noget nyt. Jeg tog kontakt til Anne-Marie, og med hendes ekspertise og fantastiske forståelse for lige netop mig og mit problem, fandt jeg den rette studieretning. Jeg vil anbefale Anne-Maries hjælp til alle der står med samme tvivl.
Rasmus S.
Anne-Marie er en fantastisk coach/rådgiver/mentor, der virkelig forstår at sætte tingene i perspektiv. Hun er en kæmpe hjælp for mig. Anne-Marie er virkelig dygtig og rammer lige plet. Jeg er meget imponeret af hendes kunnen. Så dejligt at komme hos hende.
Ingrid H.
Da min datter holdt sabbatår efter gymnasiet, virkede det uoverskueligt for hende, hvilket studie hun skulle vælge. Der var så meget at vælge imellem, så mange interesser og som forælder var det svært at bidrage. Løsningen for min datter blev et forløb hos Anne-Marie, hvor hun har fået det helt rigtige rum for refleksion, og hvor hun fik truffet det helt rigtige studievalg. Der er ingen tvivl om, at hun er landet det helt rigtige sted på den helt rigtige uddannelse.
Birgitte L
Facebook
LinkedIn